5 trucuri pentru a nu te mai compara cu cei din jur

Daca iti vei judeca aparenta fizica, salariul sau viata in general, bazandu-te pe ceea ce te lasa altii sa vezi, vei reusi doar sa iti faci rau. Invata sa te debarasezi de acest obicei sau poti sa incerci sa il faci constructiv pentru sanatatea ta mentala.

Cu cine te compari cel mai des? Daca eziti si nu raspunzi, gandeste-te la ultima oara cand ai consultat retelele sociale. Te-ai gandit deja ca viata pe care o afiseaza ceilalti pe ecran este mult mai buna decat a ta? Comparatiile sunt un reflex la fel de vechi ca si umanitatea. Iar atunci cand sunt excesive, au doar efecte nocive asupra increderii in sine, asupra bunavointei si gratitudinii.

Iata insa cateva sfaturi care sa iti fie de ajutor pentru a nu te mai compara cu cei din jur.

Evita declansatorii. Incepe prin a remarca situatiile care te imping inspre comparatii. Retelele sociale de exemplu, dar si alte persoane care se lauda in mod constant. Identifica deci declansatorii si pune-i pe o lista. Scrie de ce te afecteaza fiecare si cum si de ce este vorba despre o pierdere de timp. Si daca poti, evita pe cat posibil aceste situatii sau persoane.

Exterior si interior. Nu ai cum sa te folosesti de aparenta exterioara a unei persoane pentru a-i judeca viata. Si majoritatea avem tendinta de a ne arata mai buni in public. Ai fost suprinsa sa afli de separarea unui cuplu care pare perfect? Ei bine, nu avem cum sa stim ce se intampla in intimitatea fiecaruia.

Fericirea adusa de bani. Daca ai tendinta de a te compara cu cei din jur, luandu-ti salariul drept criteriu sau reper, aminteste-ti ca banii aduc un confort financiar, nu fericirea.

Gratitudine. Trebuie sa fii recunoascatoare pentru tot ceea ce viata ti-a dat pana acum si sa fii mai putin vulnerabila atunci cand vine vorba despre comparatia cu cei din jur.

Amelioreaza utilul. Pe cine admiri? Ce tipuri de comparatie ar putea sa fie benefice pentru tine? Ce te inspira? Aceste modele ar putea sa te ajute sa devii o versiune mai buna a propriei persoane si sa iti ameliorezi starea interioara in acelasi timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *