Alimentele care pot înlocui de minune carnea

In ultima vreme se tot vrobeste despre maltratarea animalelor in abatoare si se stabileste o legatura tot mai clara intre cancer si consumul de carne. Din aceste motive, tot mai multe persoane aleg sa renunte la carne si sa devina vegetariene.

Cum poti insa renunta la carne fara sa suferi de carente? Iti spunem in acest articol care sunt alimentele de adoptat pentru o alimentatie mai sanatoasa si mai echilibrata. Iata deci care sunt alimentele care pot inlocui de minune carnea.

Chlorella. Chlorella poate sa fie ea o alga minuscula, dar este o alga plina de beneficii, foarte bogata in nutrienti. Este foarte bogata in proteine si in omega 3, grasimi bune care se regasesc mai ales in peste. In acelasi timp, contine si vitaminele B1, B6 si B12, care se regasesc de obicei in carne sau produsele lactate.

Seitan. Atunci cand ne gandim la cele mai bune alternative la carne, cel mai adesea ne vine in minte tofu. Dar mai exista inca un produs de origine vegetala care permite celor care vor sa renunte la carne sa isi faca plinul de proteine. Este vorba despre seitan, fabricat pe baza de grau, care contine tot atatea proteine ca si carnea.

Lintea verde. Vegetarienii si vegetalienii pot sa fie incantat- lintea verde are un nivel foarte ridicat de fier. Si este o leguminoasa care aduce organismului tot atata proteine ca si carnea.

Migdalele. Migdalele sunt foarte bogate in proteine. Ei bine, da, 100 de grame de migdale inseamna 25 de grame de proteine. Un aport aproape similar cu cel al carnii. Si chiar daca sunt destul de bogate in materii grase, trebuie sa stii ca acestea contin lipide care permit organismului sa stocheze energie.

Semintele de floarea-soarelui. Contin in jur de 22 de proteine pe 100 de grame si sunt un substitut foarte interesant pentru carne. In plus, sunt foarte bogate in acizi grasi omega 6, o grasime buna care ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau.

Uleiul de cocos. Se pot regasi grasimi bune, de origine vegetala, mai ales in anumite tipuri de ulei, precum cel de rapita. Sa nu uitam ca grasimile bune au un rol pozitiv la noi in corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *