Ce înseamnă design modern pentru un site?

Prin design modern se intelege totalitatea elementelor recomandate de motorul de cautare care fac ca un site sa fie vazut cat mai bine de catre persoana care il acceseaza.

In acest sens se va tine cont in primul rand de aspectul general format din elementele vizuale, grafica si media, dar si de modul in care este prezentat continutul, in asa fel incat acesta sa fie cat mai vizibil publicului.

O persoana care intra pe site nu trebuie sa se chinuie sa gaseasca ceea ce cauta pentru ca va renunta si va merge in alta pare pentru a gasi ceea ce doreste, deci tot ceea ce este important pentru utilizator trebuie sa fie la indemana acestuia.

Pentru ca site-urile sunt accesate si de pe dispozitive mobile care au dimensiuni mult mai mici comparativ cu un monitor sau cu un display de laptop, este important ca textul sa aiba o dimensiune suficient de mare cat sa fie lizibil.

De asemenea, este foarte important ca textul sa aiba o culoare si un font care sa permita citirea lui. Fundalul pe care se aplica textul va trebui de asemenea sa nu perturbe citirea. Astfel, nu se vor utiliza culori ton pe ton pentru fundal si scris, ci tonuri contrastante pentru ca textul sa se vada.

Culorile trebuie alese astfel incat sa nu fie deranjante pentru ochii vizitatorului, iar elementele grafice trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Un site dinamic este un site modern si este important ca website-ul sa interactioneze cat mai mult cu utilizatorul. Promotiile, bannerele, mesajele, solicitarile de pareri si de review-uri sunt toate definitii ale unui site modern.

Pagina de home este foarte importanta. Se practica utilizarea de slidere cu designuri cat mai interesante si cu animatii realizate cat mai original pentru a atrage atentia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *