De ce serialul Cernobil se bucură de un succes enorm

In Statele Unite ale Americii serialul Cernobil bate toate recordurile. Nota sa pe IMDb este de 9.7 si este cea mai mare din toate timpurile, mai mare decat ale unor seriale precum Breaking Bad, Band of Brothers sau Game of Thrones. Un succes neasteptat.

HBO a stiut perfect ce trebuie sa faca dupa incheierea serialului de succes Game of Thrones, a mizat pe un serial care se bucura de un succes si mai mare. Mini-serialul Cernobil, produs de HBO se afla in fruntea clasamentului al serialelor preferate de public pe site-ul american IMDb. Succesul este unul international.

Cernobil, un serial revoltant pe placul unor multe persoane
Cernobil traseaza, prin intermediul celor cinci episoade evenimentele din 26 aprilie 1986 si cele care au urmat exploziei. Povesteste cu inteligenta cum o astfel de catastrofa a fost posibila in Ucraina si revine asupra modului in care URSS a facut tot posibilul in acea epoca sa isi nege responsabilitatea in acest accident.

Ofera, in egala masura, o voce barbatilor si femeilor din Pripiat loc in care aceasta explozie a avut loc, care au fost primele victime ale acestei drame. Ofera, nu in ultimul rand, un omagiu celor care au fost sacrificati – pompierii veniti sa stinga focul, muncitorii care intervin putin mai tarziu cunoscand riscurile la care se supun – pentru a oferi un viitor tarii lor, Europei si mediului inconjurator.

Este imposibil sa nu te revolti urmarind acest serial. Autoritatile au negat foarte multa vreme amploarea acestei drame si au lasat populatia locala, cu buna stiinta, sa se otraveasca zile la rand inainte sa o evacueze. Oamenii de stiinta au alertat la acea vreme conducatorii tarii cu privire la riscurile care planau asupra capului lor insa majoritatea din ei nu indrazneau sa se revolte impotriva ordinului stabilit. Cernobil ne emotioneaza, ne bulverseaza si ne face sa ne revoltam. Un serial care ne lasa un gust amar.

Cernobil este in egala masura un serial apreciat pentru felul in care povesteste lucrurile, in care ne vorbeste despre aceasta lectie de istorie. Aflam cu aceasta ocazie o multime de detalii care ne-au scapat dintr-un motiv sau altul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *