Dosha, nouă dietă la modă

În ultima perioadă, un nou ritual alimentar se impune: dieta Dosha. Acest concept este un derivat al uneia din cele mai vechi diete alimentare din lume, Ayurveda, originară din India antică. Dieta Dosha este bazată pe trei tipuri de bio-energie cunoscute sub numele de doshas care controlează corpul în întregime:
– vata: aerul
– pitta: focul
– kapha: apa si pamantul

Aceasta practică complexă se străduiește să facă în așa fel încât cele trei doshas să se afle în echilibru perfect. Rezultat: o stare de sănătate perfectă și o greutate corporală optimă.

Cum funcționează dieta Dosha?
Nu mai este nevoie să numeri caloriile, să te măsori sau să te cântărești în mod obsesiv. Pentru a păstra totul la același nivel, adepții acestei diete relativ noi practică o mulțime de exerciții fizice, practică meditația și ritualuri de respirație. Desigur, stilul alimenta adoptat trebuie să fie unul sănătos. Ce trebuie să consumăm pentru a păstra kapha în echilibru? Adepții acestei diete mizează pe preparate lejere, calde și reci. Spre deosebire de dietele clasice, ayurveda nu încurajează consumul de legume și fructe crude deoarece acestea sunt mai greu de digerat.

Dosha, echilibrul alimentar
În ceea ce privește hrana, proporțiile mici sunt esențiale. Esențial este și să încerci să nu mănânci seara. Alimentele acide, dulci și sărate tulbură kapha spre deosebire de porumb, quinoa și hrișcă care fac minuni. Încearcă să lași deoparte produsele lactate. Condimentele, carnea de pui și de curcan, semințele de floarea-soarelui și de dovleac, mierea și uleiul de susan sunt recomandate.

Dosha, pierderea în greutate
Încearcă să consumi sote de legume cât mai des. Fasolea verde și ardeii sunt cele mai recomandate legume în cadrul acestei diete. De asemenea, și băuturile calde sunt recomandate, ceaiul și apa caldă în special. Însă trebuie să aștepți să treacă o oră de la masă pentru a le consuma pentru a-ți lăsa corpul să digere în mod corect.

Un comentariu la „Dosha, nouă dietă la modă

  1. Eu am vz o ecranizare mai veche , versiunea asta nu are rost s-o mai vad…
    am 123moviesfree.actor citit cateva comentarii , pentru ca si pe mine m-a intrigat filmul si asa cum ma asteptam tot prostia e la putere …
    filmul este intr-adevar interesant si fara indoiala ideea filmului e originala iar asta e un lucru care conteaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *