Miracol în celula 7, pe Netflix de vizionat

Un film lacrimogen cu o poveste cel putin trista despre iubire si familie cu o nota de 7,5 iMdb, adică nu este deloc un film slab din punct de vedere al devoratorilor de drama.

Filmul este turcesc, sitim deja ca turcii excelează la capitolul telenovele insa nici cu aceasta drama nu se lasă mai prejos. Sensibilizează publicul pana la lacrimi si probabil aceasta este si nota dominanta, doar este o drama veritabila. Am citit critici la adresa scenariștilor căci au vrut doar sa atingă coarda sensibilă a privitorilor, insa eu sunt de părere ca este prezentata o realitate crunta si poate fi povestea oricui.

“Miracol în celula 7” spune povestea de iubire tata-fiica ce rupe toate barierele, o poveste excepțională în care nu reușește sa intervină nici problemele de sănătate, nici legile vremurilor si nici răutatea oamenilor din jur.

Povestea este conturata în jurul personajelor Memo si Ova. Memo este un tata extrem de iubitor în ciuda faptului ca suferă de niște dizabilități intelectuale iar Ova este fiica ce-și iubește sincer si curat, tatal… indiferent de defectele pe care le are acesta.

Filmul Project free tv online devine o drama socială îndată ce Memo este acuzat de uciderea fiicei unui comandat, lucru total fals deoarece acesta încearcă o tentativa de salvare a copilei… insa i se pune ca fapta un omor.

Închisoarea este un loc extrem de degradant mai ales când ești acolo pe nedrept si suferi de anumite dizabilități, astfel Memo este forțat sa se integreze printre pușcăriași ca un deținut normal condamnat de omor.

Problemele lui de sănătate îl apropie oarecum de colegii de celula.. iar legătură pe care o are el cu fiica sa, ii sensibilizează si pe colegii săi de celula atât de tare încât aceștia accepta sa îl ajute sa o aducă pe fiica lui acolo făcând un plan.

În film se tot repeta cuvintele “Lingo Lingo” care este de fapt un fel de joc de cuvinte al celor doi știut doar de ei si care reprezintă o legătură pura de iubire tata-fiica.

Punctul culminant este atins atunci când se hotărăște ca pentru fapta sa, Memo trebuie sa răspundă cu viața. O fapta necomisa plătită cu prețul vieții de către un om încercat de soarta, ce lasă în urma un înger de copil si multa suferință… stoarce foarte multe lacrimi privitorului.

Cum omul se poate schimba oricând numai dacă dorește si schimbarea vine de la el însuși, în celula 7 se afla un deținut destul de tăcut ce fusese condamnat la închisoare pe viață pentru crima.. dar nu orice crima, acesta și-a ucis propria fiica.

Căința de care da dovada bătrânul este atunci când alege sa se sacrifice în locul lui Memo si împreună cu cineva de la conducerea penitenciarului care înțelege ca s-a comis o nedreptate… pun la cale acest plan de salvare a lui Memo.

Nu aș zice ca finalul este ușor de anticipat, bă chiar dimpotrivă, pare destul de trist si fără speranță, dar se dovedește ca la final plângem cu toții de fericire căci planul reușește si se produce fix Miracolul din celula 7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *