Nautul, un ingredient vedetă din hummus

O leguminoasa tipica din bazinul mediteranean, nautul este utilizat in numeroase preparate originare din Orientul Mijlociu, mai ales. Aici intra hummusul, salatele, falafelul sau couscousul.

La fel ca toate leguminoasele, nautul este foarte important pe plan nutritional. Este una din legunele uscate cele mai apreciate datorita beneficiilor sale asupra digestiei, indicelui sau glicemic scazut si al importantei sale puteri atunci cand vine vorba despre satietate. Este in acelasi timp un excelent substitut pentru carne in cadrul unui regim vegetarian.

Un campion al proteinelor vegetale. Cu un nivel de calorii destul de ridicat- 170 pe 100 de grame, ne vine destul de greu sa credem ca nautul se recomanda in cadrul unui regim. Si totusi, este adevarat.

Datorita actiunii sale asupra tranzitului intestinal si predominantei sale in proteine vegetale, consumul de naut poate sa reduca in mod semnificativ nivelul de calorii pe care il consumam zilnic. Deci poate favoriza si pierderea in greutate.

Datorita fibrelor pe care le contine, nautul poate sa scada nivelul de colesterol rau din sange, diminuand presiunea arteriala si cantitatea de trigliceride.

Persoanele care sufera de anemie pot consuma naut pentru aportul sau de fier, unul din compusii sai principali. Se recomanda de asemenea pentru cei care fac mult sport si sufera de carente in acest mineral din cauza activitatii fizice. Diabeticii pot consuma si ei naut. Contine zinc, un mineral care permite corpului sa asimileze si sa stocheze insulina.

O sursa excelenta de oligo-elemente. Sub forma de faina sau intreg, nautul este o sursa excelenta de oligo-elemente necesare bunei functionari sau dezvoltari a organismului. Manganul si cuprul, agenti protectori ne pot protea contra actiunii radicalilor liberi. Si sunt foarte prezenti in naut.

Aceste doua saruri minerale intervin in numeroase procese metabolice mai ales in pastrarea membranei care inconjoara celulele organismului.

Un aliat de pret pentru sanatate. Aceasta protectie este indispensabila pentru a lupta contra stresului oxidativ, responsabil cu aparitia unor maladii, precum cancerul, maladiile coronariene, neuordegenerative sau imbatranirea cutanata. Si pe langa toti acesti nutrienti, vitamina B9 din naut poate favoriza crearea de noi celule. Incluzand deci nautul in mod regulat la tine in meniu vei reusi sa iti intaresti in mod natural sistemul imunitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *