Nu-ți fie frică să fii diferit

Începând scrierea acestui articol cu un proverb/vers destul de cunoscut: ”Voi râdeți de mine că sunt diferit iar eu râd de voi că sunteți toți la fel”, nu pot să îl completez altfel decât prin a vă spune că e ilogic să-ți fie frică să fii diferit față de celelalte persoane din jurul tău și că în orice situație trebuie să te comporți exact așa cum ești tu fără să încerci să semeni cu alte persoane.

Știu perfect cum e, îi înțeleg pe toți cei cărora le e greu să se diferențieze de ceilalți deoarece sunt jigniți și dați la o parte de către restul lumii, fiindcă și eu am trecut prin perioada școlii iar acolo e cel mai greu să-ți păstrezi principiile deoarece influențele vin din toate părțile. Să vă dau un exemplu concret pe care l-am trăit ani la rând când eram școlar.

De la mine din clasă eram efectiv singurul băiat care nu juca fotbal fiindcă pur și simplu nu mă atrăgea acest sport, nu-mi plăcea și nu mă pricepeam la el. Din această cauză eram luat în râs cu orice ocazie fiindcă eu eram băiatul diferit care nu joacă fotbal cu ei iar exemplele pot continua. Dacă reușești totuși să te menții, să-ți urmezi înțelegerile după care te ghidezi în viață și treci peste obstacolul de acomodare printre celelalte persoane atunci într-adevăr vei avea numai și numai de câștigat.

În încheiere tot ce vă pot recomanda e să fiți diferiți, să nu încercați să-i copiați pe ceilalți său să vă transformați caracterul și comportamentul doar pentru faptul că ei sunt mai bine priviți și le e mai ușor să se integreze decât vouă. Aveți grijă totuși, pentru binele tuturor, ca felul vostru diferit de a fi să nu-i afecteze în vreun fel pe cei din jurul vostru pentru că toți suntem unul iar dacă-i faci rău cuiva de fapt îți faci rău ție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *