The Card Counter: Paul Schrader vorbește despre nebunia umană

Oscar Isaac este fascinant in aceasta poveste teribila, pusa in scena intr-un excelent. Cautarea izbavirii imposibile, o cronica acida si violenta despre cruzimea umana, The Card Counter a fost un film watchseries.ninja aplaudat in cadrul Festivalului de Film de la Venetia, ajuns la editia cu numarul 78.

Un film de Paul Schrader este intotdeauna un eveniment special, asteptat si temut deopotriva. Paul Schrader ne ofera The Card Counter, care spune povestea unui fost militar, transformat in jucator de cazino profesionist. Acest barbat, William Tillich, este interpretat de catre Oscar Isaac. Acesta din urma interpreteaza aici unul din cele mai profunde roluri ale sale.

Cronica despre remuscari si despre mantuire
Paul Schrader ocupa o pozitie speciala in peisajul de la Hollywood, cu scrieri si realizari extrem de personale. Scenariile sale au fost sublimate de catre realizarile lui Martin Scorsese, cu care impartaseste o comunitate puternica in tematica si stil. Insa, atunci cand Paul Schrader scrie si realizeaza – aici Martin Scorsese este producator – nu vedem niciodata elanul entuziast, latura empatica pe care o regasim spre exemplu in Raging Bull. In The Card Counter nu regasim niciun fel de empatie insa gasim pragmatism.

Nu exista sansa mantuirii pentru personajul principal cu alte cuvinte. Urmarim deplasarile lui William intre moteluri impersonale si cazinouri obscure, lipsite de personalitate. Departe de fastul si culorile specifice Las Vegasului, William se deplaseaza si joaca metodic blackjack, poker, pentru a se mentine in viata. William are o prima viata, ce a unui interogator in cadrul CIA.

Intre anii 2003-2004, in timpul razboiului din Irak, militari americani si agentii CIA sunt considerati vinovati pentru violari grave ale drepturilor Omului, torturand, abuzand sexual, ranind si execuand o multime de detinuti. In The Card Counter William este unul din acesti tortionari, condamnat la 8 ani de inchisoare pentru aceste fapte, perioada in care a invatat sa joace carti.

The Card Counter va fi lansat in cinematografe incepand cu data de 1 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *