The Empty Man (2021) un nou univers

Trebuie sa marturisim faptul ca, descoperind acest film pe Disney+ ne-am fi asteptat la inca un film horror de duzina. Faptul ca nu a fost lansat in mod oficial la cinema poate influenta in mare masura spectatorul inainte ca acesta sa se lanseze in vizionarea filmului. Cu toate acestea, odata ce incepem sa vizionam The Empty Man, nu mai putem sa il lasam, atat de tare ne captiveaza.

The Empty Man este ca si cum ar veni sa inhate spectatorul si nu mai vrea sa ii dea drumul. Forta acestui film consta in constructia universului sau, a povestii dar si in constructia vizuala. Filmul lui David Prior este ambitios si reuseste sa iasa in evidenta, se apropie de un film gen It Follows.

Este un film plin cu idei bune care sunt puse in scena, fara sa se abuzeze totusi de jump scares, reusind sa creeze o veritabila atmosfera fascinanta pana la capat. The Empty Man graviteaza in jurul unui demon vechi pe care il descoperim inca de la inceput in timpul unui prolog sangeros.

James Lasombra, un fost politist alcoholic care nu reuseste sa isi revina dupa decesul sotiei sale si a fiului sau in urma unui accident de masina, lucreaza acum ca si detectiv. Ancheteaza disparitia fiicei unei prietene si, la scurt timp, da de urma lui Empty Man, devenit legenda urbana in randul adolescentilor…

Bineinteles, filmul nu este lipsit de defecte insa are si numeroase parti bune. Nu se grabeste pentru a-si instala universul, are o durata de 2h si 17 minute. Este un film axat pe o legenda mai degraba amuzanta decat terifianta insa, modul in care este pusa in scena aceasta legenda este terifiant.

Intriga continua sa se dezvaluie prin intermediul unor serii de evenimente unele mai stranii decat altele, toate evenimentele se invart in jurul unui detectiv privat angajat sa o gaseasca pe fiica unei prietene, disparute fara urma.

Cu o punere in scena fascinanta, The Empty Man este un film ce merita vizionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *