Top orașe de vizitat în 2020 conform Lonely Planet

Ghidul Lonely Planet a publicat recent lista sa cu 10 orase pe care orice turist ar trebui sa o viziteze in anul 2020 si cateva dintre ele te vor surprinde cu siguranta. Orase precum Denver, Vancouver sau Dubai, fac si ele parte din lista. Dar si alte orase care nu sunt atat de populare.

Denver, Statele Unite. Denver a fost supranumite « The Mile High City”, pentru ca se afla cu exact o mila deasupra marii. Orasul este celebru insa datorita culturii si activitatii sale. In mijlocul orasului vei descoperi Elitch Gardens, un parc tematic foarte frumos si foarte popular.

Dubai, Emiratele Arabe Unite. Dubai este cel mai adesea comparat cu Los Angeles, deoarece cele doua orase a fost construite in mijlocul desertului. Si chiar daca Dubai nu are cazinouri, acesta are o arhitectura incredibila. Aici vei gasi cel mai mare zgarie – nori din lume, dar vei putea explora si Dubai Miracle circle, cea mai mare gradina cu flori din lume. Lonely Planet descrie orasul drept o alchimie uimitoare intre traditii profunde si o viziune futurista ambitioasa.

Vancouver, Canada. Un oras cu o situare ideala intre mare si munte, creand o metropola « must see » intre cele doua. Cea mai buna modalitate de a descoperi acest loc unic- mergand de-a lungul digului. Aici vei avea ce descoperi- Granville Island Public, dar si cartierul Gastown sau Grouse Mountain.

Kochi, India. Situat in partea de sud- vest a Indiei, acest loc este descris drept partea unde India si China intra in coliziune. Orasul este cunoscut pentru amestecul sau de culturi. Ai i vei gasi moschei, sinagoge, casute olandeze si satucuri englezesti.

La Paz, Bolivia. Stradutele de aici sunt pline de masini, de oameni, de parade si de piete. Aici vei gasi si telefericul Mi Telefericio, care este un fel de metrou al orasului. Aici mai trebuie sa vizitezi piata Vrajitoarelor, Basilica San Francisco, Muzeul National al Artelor si cimitirul.

Bonn, Germania. Aici vei putea descoperi locul de nastere al lui Beethoven. Anul 2020 va fi un an mare pentru oras, deoarece aici vor avea loc numeroase evenimente speciale.

Galway, Irlanda. Orasul este popular datoritta stradutelor sale pavate, micilor sale magazine, puburilor luminoase si atmosferei sale contemporane.

Cairo, Egipt. Cairo este descris drept haosul in cea mai magnifica stare a sa. Dar Cairo este mai ales cunoscut datorita istoriei sale. Te poti reintoarce deci inapoi in trecut, sa vizitezi piramidele, sa descoperi Muzeul de Arta Islamica sau Moscheea Al-Azhar.

Washington D. C. , Statele Unite. Aici vei gasi cele mai frumoase muzee, biserici si relicve cele mai importante din istoria Statelor Unite. Nu uita sa te opresti la Muzeul National de Istorie Naturala si al culturilor afro-americane.

Salzburg, Austria. O vizita aici trebuie sa inceapa neaparat cu descoperirrea castelului Hellbrunn, a fortaretei Hohensalzburg si a muzeului de aici. Peste tot unde mergi, muzica, peisajele si orizontul sunt pur si simplu magnifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *