Watchmen – de ce să urmărești serialul lui Damon Lindelof

Este fara indoiala unul din cele mai asteptate ale momentului. Watchmen a inceput sa fie difuzat de duminica, 20 octombrie pe HBO si va fi disponibil si pe OCS. Acest serial creat de Damon Lindelof este o adaptare a benzilor desenate apartinand lui Alan Moore si Dave Gibbons. De ce ar trebui sa urmaresti si tu serialul Watchmen? Iti spunem noi chiar acum.

Dupa finalul serialului Game of Thrones unii au avut tendinta sa se nelinisteasca cu privire la viitorul lui HBO. Insa nu trebuie sa te ingrijorezi, nu ai motive. Sfarsitul anului 2019 se anunta a fi unul exceptional pentru canalul de televiziune odata cu serialul adaptat dupa benzile desenate Watchmen.

Esentialul
Creat de catre – Damon Lindelof
Distributie – Regina King, Don Johnson, Jeremy Irons, Tim Blake Nelson, Jean Smart si Tom Mison
Format – 1 h
Difuzare USA – incepand cu data de 20 octombrie pe HBO
Difuzare Europa – incepand 20 octombrie in fiecare luni pe OCS

Despre ce este vorba? Ce-a de-a Saptea Cavalerie, un grup de extremisti care poarta masca lui Rorschach a organizat un atac simultan asupra unor zeci de familii, de politisti in special, ucigad o multime de persoane. Pentru a proteja restul oamenilor ramasi, fortele de ordine din Tusla, Oklahoma, nu se mai deplaseaza in zona fara masca si fara masuri de protectie suplimentare. Actiunea serialului debuteaza cativa ani mai tarziu, in 2019. Reaparitia celei de-a Saptea Cavalerii face sa reapara amenintarea. Angela Abar, un fost politist care, acum este si el mascat, se da drept Sinister Night si va incerca din rasputeri sa faca lumina in acest caz.

In 1986, Alan Moore si David Gibbson publicau primul numar din Watchmen. Statele Unite castigasera razboiul cu Vietnamul datorita dr. Manhattan (o fiinta omniprezenta si omnipotenta) ceea ce i-a permis lui Richard Nixon sa fie reales fara probleme, pana la debutul actiunii acestor benzi desenate, in 1985. Justitiari mascati, Watchmen nu poseda cu toate acestea aceasta putere, incearca sa faca sa domneasca ordinea insa, uciderea sangeroasa a unuia din ei il va determina pe Rorschach, tot un justitiar, sa inceapa o ancheta. Aceasta poveste a fost adaptata la cinema in 2009 de Zak Snyder si ramane una din cele mai de succes opere ale secolului XX. In timp ce HBO a anuntat o noua versiune de Watchmen, ne asteptam, in mod logic, tot la o readaptare, la fel ca orice remake care se respecta. Insa, creatorul serialului, Damon Lindelof a lansat o provocare, isi imagineaza o continuare a acestor benzi desenate.

Serialul Watchmen dovedeste faptul ca HBO mai are multe de spus in ciuda faptului ca serialul Game of Thrones s-a incheiat deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *